«Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας»

Σήμερα στις 10.00′ το πρωί, πραγματοποιήθηκε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας στο νομό Ηλείας στην Πελοπόννησο, ένα μοναδικό γεγονός σε όλο τον κόσμο. Από εκεί ξεκινά κάθε τέσσερα χρόνια το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας και ταξιδεύει αυτή σε όλο τον κόσμο μεταφέροντας παντού ένα και μοναδικό μήνυμα, την «ΕΙΡΗΝΗ».

Στην Ολυμπία το 776π.Χ. άναψε για πρώτη φορά η φλόγα της ειρήνης και της εκεχειρίας από το Σπαρτιάτη Λυκούργο, ως το 393μ.Χ. που ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α’ έκλεισε όλα τα αρχαία ελληνικά ιερά.

Η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας εγκαταλείφθηκε και έπαθε πολλές αλλαγές και καταστροφές από φυσικά φαινόμενα (βροχές, πλημμύρες, διάβρωση). Ο ιερός χώρος ανακαλύφθηκε το 1766 από τον Άγγλο αρχαιολόγο Ρίτσαρντ Τσάντλερ. Η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε το 1896 στην Αθήνα, Από τότε μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια, με εξαίρεση τις χρονικές περιόδους του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρακολουθήστε το video (πατώ την εικόνα) από την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, σήμερα Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012.

Απολαύστε τους ήχους και τις εικόνες της φύσης, θαυμάστε τα αρχαία μνημεία του ιερού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, ακούστε τα μηνύματα που στέλνονται από την πρωθυέρεια, από τις ιέρειες, από τους αθλητές, νιώστε τη δύναμη του χώρου: διαρκής, ακατάπαυστη και ελληνική ολόκληρους αιώνες ως τώρα…

Advertisements